Saturday, April 28, 2012

Maaf.

Assalamualaikum sahabat-sahabat ^__^
Ngeh3.

First sekali, mintak maaf ye banyak-banyak kerana membikin kamu semua takut. Haha. Takut ke? Ada sumber yang boleh dipercayai merepotkan bahawa anda semua takut. Haha.

Anyway, tahniah kepada pelakon a.k.a penipu bersiri. Pana, nanti, lepas keluar dQ betul-betul, saya syorkan awak buat satu filem ya. Bawak sekali pelakon-pelakon yang awak dah latih tu. Memang hebat sangat lah korang.

Masa malam lepas Pana mesej, serius, sedih gile!. Pulak tu, time orang call dan mesej dia tak balas pulak!. Sia-sia je air mata. Haha. Mirae, kamu yang sangat skema dan suka buat benda baik pun boleh termakan hasutan Pana ye. Anyway, cubaan pertama tu memang terbaik. Tak sangka Mirae boleh buat kerja-kerja kotor macam ni ye. Lepas Pana tak angkat phone dan tak balas mesej, terus  mesej Asmaa dan Mirae. Ceh Mirae.

'Mirae, Pana pindoh x kabo ke orang ke?'


'Kita-kita je yang tahu.Tadi waktu lepas Maghrib kan, orang ramai kat surau. Tetibe je mak die mari mengejut. Tapi Pana Dah kemas barang. Die rahsiakan die nak pindah. Pastu die terus keluar. Mirat nanges teruk sangat'


'Ouh ye ke. Sedih ngat. Tadi call dia x angkat, mesej pun x balas. Pana.. dah agak da pana ni.'


'Kitorang pun terkejut sangat. patutla petang tadi dia nangis teruk sangat. Bila kitorang tanya dia tak jawab. Macam biasa la. Pana kan. Dia ade tinggalkan 1 post diary dalam Note. Sedih sangat Syidoh. ;('


'Sempat salam dengan die tadi?'


'Sempat. First time kite x malu peluk Pana. Wawaa sedey2. Mirat biarkan je Pana cium pipi die tadi. Hilang semua malu.'

Asmaa'.

'Pana pindoh x kabo sape2 eh?'


'Kite2 je y taw. Dia belanja nasi tomyam tadi, pastu die bagitahu. Pastu tiba2 mak die mari. Huhu'

Nampak tak  percanggahan pendapat antara Mirae dan Asmaa'? Haha. Nanti baiki sikit lagi ye.

Sebenarnya, malam tu dah hampir tahu. Cuma, pagi tu je lah dapat pengesahan yang Pana betul-betul tak pindah LAGI. Pagi tu, dapat tahu dari WanSyer. Tapi untuk pengesahan, call lah Afifah Toklubok. Time dia kata yang Pana memang betul-betul tak pindah, memang rasa bengang gila kena tipu hidup-hidup. Tapi, takde la nak marah sangat, siap boleh bergolek-golek gelak lepas tu ini satu penipuan. Tapi rasa membazir gila air mata tu.

Lepas tu, sebab terkejut sangat, tersend la mesej kat Asmaa' tanya dia Pana tak pindah lagi kan?. Tapi, bila sedar tu, rasa macam nak balas semula penipuan ni. Pastu, hantar la mesej cover-cover line.

Sebenarnya nak bagi masa jugak dekat korang untuk confess. Tapi yang sedihnya, memang takde sorang pun antara kamu ni yang nak mengaku MENIPU sepanjang hari-hari tu. So, saya just relax, nak cari masa yang betul-betul sesuai untuk memperkenakan balik.

Pagi tu, memang puas gila lepas dapat tahu yang korang takut. Haha. Mesej yang hantar kat Asmaa tu memang tak boleh blah. Taip mesej pun terketar-ketar sebab tengah ketawa berdekah-dekah. Haha. Tapi tak sangka jugak sebenarnya korang percaya. Hebat juga ya saya? Tapi saya menang ye, sebab korang tertipu lagi lama dari tempoh masa saya tetipu. Haha.

Hum, papepun, cerita ni semua kenangan. Nanti kalau saya betul-betul pindah, ada la jugak pengalaman tertipu dan menipu dengan korang ye.

Ingatkan nak tunggu sampai semua ' Sep2 Lebong' mintak maaf dulu. Tapi lepas Big Boss, Pana dah mintak maaf dalam FB. Mirae pun dah call, rasa macam jahat jugak menipu lama-lama. Haha. Tapi, korang, kalau sampai sekarang saya masih tak tahu, agak-agak bila ye nak mengaku segalanya. Jahat punya kawan. Nasib baik aku ni cerdik jugak. Haha.

Tapi, Pana, serius, anda perlu HENTIKAN semua ni. Tak semua orang boleh terima penipuan macam ni. Serius ni. Ingatkan dah Taubat Nasuha lepas kes Asmaa' tu. Tolong berubah ye Pana. Haha.

Btw, Asmaa. Saya memang tak join ALUMNI sebab ada projek sikit dengan Cah. Tapi, saya sempat kut sekolah 3 hari tu.

Pana, Zakaria digergaji tu, kisah baginda nak lari dari kaumnya, dan lepas tu, baginda masuk dalam satu pkok ni, tapi tiba-tiba, kaumnya, menggergaji pokok tu sampai badan Nabi Zakaria terpotong dua.

So, 0-0 ye.

Haha.


sisters for life

Pape pun, harap kita semua dapat bina ukhuwah kerana Allah ^__^

* Rasa macam terlebih semangat siap buat entry dalam blog. Haha.

No comments:

Post a Comment